Bike Running

Bike Loopliefde

Je houdt veel van hardlopen. Maar de laatste tijd durf je dat niet meer. Je ziet wat minder in het donker en je bent bang om te vallen. Bovendien staat de stoep vol met geparkeerde fietsen. Soms blokkeert een terras de doorgang.

Bike Running

De uitkomst is hardlopen

Achter een fiets. Je rent vlak achter de fiets van je maatje en houdt een veilige afstand met een speciaal stokje aan de bagagedrager. Heel fijn als je begeleider plots moet remmen. Nooit meer bang om te vallen over een losse tegel op de stoep. En de kans is klein om te struikelen over een stoeprand bij een inrit. Klik hier voor een filmpje over BikeRunning.

Elke fietser kan slechtziende lopers begeleiden als buddy

BikeRunning voor slechtzienden

Elke fietser kan slechtziende lopers begeleiden als buddy. Een buddy hoeft zelf niet hard te kunnen lopen. Je moet alleen waarschuwen achter de fiets te blijven rennen bij het passeren van fietspaaltjes. En het is ook fijn jouw loper te waarschuwen voor bochten en drempels. Iedereen kan de rol van een buddy aannemen. Een loper kan elke passerende fietser vragen om mee te rennen. Maar het is natuurlijk veel leuker als je elkaar kent.

BikeRunning als sport

De loper kan zich een beetje late trekken. Zo kan je wat sneller lopen dan in je eentje. Je verbetert zo je looptechniek. Wij willen van BikeRunning een unieke sport maken voor iedereen: mensen met en zonder een visuele beperking.

Hulpmiddelen

Er zijn geen ongevallen bekend met BikeRunning. Het is veilig omdat je in vergelijking met de stoep op een vlakke ondergrond loopt. We hebben een handig opvouwbaar stokje ontwikkeld voor BikeRunning: de BertyStick. Het is goedkoop doordat het bestaat uit standaardartikelen uit een gereedschapswinkel. Toch is het denkbaar dat iemand de stoeprand raakt in een scherpe bocht. Voor die gevallen werken we met de TU-Delft aan een ‘intelligent’ stokje dat een signaal afgeeft als je niet recht achter de fiets loopt.

Voetgangerscongres

Op 13 oktober 2022 werden de eerste ervaringen met BikeRunning gepresenteerd op het nationale Voetgangerscongres in Zwolle. Het is de geboorte van de organisatie ter bevordering van het hardlopen achter de fiets. Veel lopers hebben inmiddels kennis gemaakt met BikeRunning.

eenvoudige materialen uit een gereedschapswinkel een handig stokje maken
De loper kan zich een beetje late trekken.

Deelnemen aan BikeRunning clinics

Op afspraak kan je deelnemen aan een clinic In Het Vondelpark in Amsterdam. Zie ook website Uniek sporten. U kunt zich aanmelden via clinic@bikerunning.nl.

Contactpersoon Berry den Brinker
E-mail b.denbrinker@silvur.nl
Telefoon +31(0)653965125

Copyright STICHTING SILVUR
Foto’s Pim Rinkes
Video Marc Bechtold

Je rent vlak achter de fiets van je maatje en houdt een veilige afstand met een stokje aan de bagagedrager.